ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

A „Red Wednesday”, azaz „Vörös Szerda” az üldözött keresztények melletti figyelemfelhívó és szolidaritási akció, amit 2015 óta rendeznek meg világszerte az Aid to the Church in Need szervezet kezdeményezésére. A kampány keretében szimbolikus jelentőségű középületek esti vörös fényben történő kivilágítására, illetve szolidaritási rendezvényekre kerül sor.

A Red Wednesday eseményhez hazánk idén a Budavári palotanegyed emblematikus helyszíneinek vörös színű kivilágításával kapcsolódik

november 22-én 16:30 – 22:00 között.

A Hungary Helps Program kiemelt célja felhívni a hazai és a nemzetközi közönség figyelmét az üldözött és szükséget szenvedő közösségek helyzetére, ezért a kezdeményezéshez hazánk a „Békeépítés − Kulturális Örökségvédelem − Keresztény Közösségek” c. nemzetközi konferencián keresztül is csatlakozik, melynek helyszíne a budapesti Várkert Bazár.

Tudta? Napjainkban 360 millió keresztény él olyan helyzetben, ahol hite miatt nagyfokú üldöztetésnek vagy diszkriminációnak van kitéve. Ez azt jelenti, hogy minden hetedik keresztényt üldöztetés ér a világban. Nigériában az elmúlt 14 évben legalább 52 250 keresztényt gyilkoltak meg iszlamista fegyveresek, 8 000 keresztény templomot és 2 200 keresztény iskolát gyújtottak fel.