ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

A Hungary Helps Program

Azbej Tristan köszöntője

Nem hagyjuk magukra az ártatlanul szenvedőket. Megóvjuk azokat a közösségeket, amelyeket vallási vagy más üldöztetés, erőszak, katasztrófák vagy a migráció hatásai fenyegetnek. Erre kötelez ezer éves keresztény örökségünk, az ebből fakadó erkölcsi kötelességünk, de az emberiesség általános elve is. A magyar kormány ezért kiveszi részét a nemzetközi humanitárius szerepvállalásból, egy sajátos nemzeti modell alapján, melyet úgy nevezünk Hungary Helps, azaz a segítő Magyarország programja. Magyarország Kormányának migrációs és humanitárius politikája kéz a kézben jár. Mi nem azt támogatjuk, hogy a szükséget szenvedő emberek útra keljenek, hanem azt, hogy ne kelljen elindulniuk szülőföldjükről, sőt, visszatérhessenek oda. Határozott és következetes alapelvünk az, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajba jutott embereket Európába és hazánkba hozni.

Az eredmények visszaigazolják ezt a megközelítést: a Hungary Helps Programon keresztül nyújtott humanitárius támogatásainkkal félmillió ember szülőföldön való megmaradását vagy otthonába való visszatérését tettük lehetővé.

Honlapunk a Hungary Helps Program munkáját hivatott bemutatni, de lehetővé teszi azt is, hogy ne csak a tételes felsorolásokat és számokat lássuk, hanem a mögöttük lévő arcokat és történeteket. Ez ad ugyanis a Programunk támogatóinak és partnereinek megerősítést, hogy a jövőben is elkötelezetten folytassák jószolgálati tevékenységüket, az üldözött keresztények és más bajba jutott közösségek megsegítéséért végzett missziójukat.

Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért  felelős államtitkára.