ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

A Hungary Helps Ügynökség a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködve ötödik alkalommal adományozott gyógyszercsomagot egy csádi kórháznak. 2024. április 25-én – Máthé László Eduárd miniszteri biztos jelenlétében – Dr. Vogel Dávid, az Ügynökség csádi irodavezetője 30 doboz gyógyszert adott át Prof. Ibrahim Hamatnak, a csádi Modern Kórház (Hospital Central) főigazgatójának. A látogatás során a kórház vezetősége bemutatta a vendégeknek az intézményt, annak történetét, jelenlegi állapotát és néhány jövőbeli tervüket. Az ezt követő megbeszélésen a képzés és az orvosi missziók terén lehetséges jövőbeni együttműködések is körvonalazódtak.

A gyógyszeradományozási program az év elején kezdődött el Dr. Abdel-Madjid Abderahim Mahamat, közegészségügyi és megelőzési miniszter jelenlétében. Az adományozott gyógyszereket, valamint az adományokkal támogatott kórházakat a minisztérium egészségügyi szakemberei választották ki.

Ahogy a miniszteri biztos beszédében hangsúlyozta, a program folytatódik, és céljuk, hogy országszerte még több egészségügyi intézményt elérjenek. A Hungary Helps Ügynökség, amely 2024 elején a csádi fővárosban, N’Djamenában nyitotta meg első afrikai irodáját, helyi partnerekkel együttműködve kezdte meg tevékenységét a humanitárius segítségnyújtás területén, egészségügyi, oktatási és élelmezésbiztonsági projektekkel.