ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

2024. január 8-tól 150 millió forintos keretösszeggel meghirdettük pályázati felhívásunkat, amely a szubszaharai Afrika területén megvalósítandó humanitárius fejlesztések támogatását célozza.

FRISSÍTÉS: A keretösszeg módosult. A benyújtott pályázatok támogatására összesen 193.213.200 Ft keretösszeg áll rendelkezésre.

A támogatásra jogosultak köre igen széles, hiszen várjuk minden, a közjó érdekében tevékenykedő civil szervezet pályázatát.

A támogatás célterületei:

  • oktatásfejlesztés (pl.: infrastruktúrafejlesztés, szemléletformáló programok megvalósítása);
  • egészségügyi fejlesztés (pl.: orvosmissziók szervezése, végrehajtása, tiszta ivóvíz előállításához kapcsolódó fejlesztések), és
  • élelmezés, élelmiszerbiztonság (pl.: fenntartható mezőgazdaság, az élelmiszer elosztásának és hozzáférhetőség a támogatása).

Minden pályázó legfeljebb egy-egy pályázatot nyújthat be a három célterület mindegyikére. Kategóriánként az elnyerhető maximális támogatási összeg 25.000.000 Ft. Fontos, hogy a támogatási igényt 2024. január 1. és 2024. december 31. között megvalósuló projektekre, illetve projektelemekre lehet benyújtani, de indokolt esetben a projekt befejezési határideje meghosszabbítható.

A támogatásintenzitás mértéke 100%-os és előfinanszírozott, utólagos elszámolási kötelezettséggel.

A pályázatokat a weboldalon elérhető pályázati felületen kell benyújtani, ahol a teljes pályázati dokumentáció és a részletes kiírás is elérhető.

A pályázatok benyújtásának a határideje 2024. március 14.

A pályázati anyagok értékelésére a benyújtási határidőt követően kerül sor. Az értékelést az Ügynökség által felkért Értékelő Bizottság pontozással végzi, ahol megvizsgálják többek között a projekt indokoltságát, a kiírásnak való megfelelést, a gazdasági megvalósíthatóságot, illetve a várható eredményeket is.

A pályázók az esetleges kérdéseiket február 23. péntek éjfélig tehetik fel a Hungary Helps Ügynökség munkatársainak a palyazat@hungaryhelps.gov.hu e-mail címen.

A pályázathoz sok sikert kívánunk!