ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

„Békeépítés − Kulturális Örökségvédelem − Keresztény Közösségek” címmel nemzetközi konferenciát szervez a Külgazdasági és Külügyminisztérium, Üldözött Keresztényeket Segítő Programokért Felelős Államtitkársága. A konferencián többek között szó lesza kulturális örökség védelméről, a keresztény közösségek helyzetéről és a békeépítés fontosságáról és aktualitásáról.

A 2023. november 22-én megrendezésre kerülő eseménynek az UNESCO világörökségi helyszínen elhelyezkedő budapesti Várkert Bazár ad otthont.

A színvonalas rendezvény előkészíti a 2024. évi magyar EU-elnökségi programokat, a Hungary Helps Program tevékenységének újszerű prezentálásával. Emellett bemutatja a Hungary Helps Program keretében folyó örökségvédelmi tevékenységet, amellyel Magyarország hozzájárul  a béke és a stabilitás, valamint a helyi közösségek – kiemelten a keresztény közösségek – identitásának erősítéséhez és a Budavári palotanegyed egyes emblematikus helyszíneinek vörös színű kivilágításával csatlakozik a Red Wednesday kampányhoz, az üldözött keresztények melletti figyelemfelhívó és szolidaritási akcióhoz.

A konferencia témájában és időben is csatlakozik a Magyar Nemzeti Múzeum „Örökségvédelem krízishelyzetekben” című konferenciájához.