ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

Március 17-én három találkozón is részt vett Azbej Tristan államtitkár, ahol Novák Katalin elnök asszony, Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is fogadta II. Efrém Ignác, József Abszi és X. János szír egyházi vezetőket.

A háború és az ISIS után, a földrengés is jelentősen sújtotta a Szíriában élőket, akiket februárban a Hungary Helps Programon keresztül, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közreműködve 50 millió forintos támogatással segítettünk.

Az első találkozón Novák Katalin köztársasági elnök asszony elmondta, Magyarország keresztény nemzetként magától értetődőnek veszi a keresztény szolidaritást és a szükséget szenvedő testvéreink támogatását.

Orbán Viktor miniszterelnök pedig kijelentette, Magyarország kész segítséget nyújtani a tragédia sújtotta közösségeknek: többek között útnak indít az országba egy humanitárius segélyszállítmányt.

A keleti pátriárkák köszönetüket és hálájukat fejezték ki, hogy Magyarország évek óta segíti és támogatja az országuk keresztény közösségeit.