ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

Decemberben, a Szükséget Szenvedő Egyház (Aid to the Church in Need, ACN) lengyelországi részlegének kezdeményezésére, 1000 libanoni gyermek juthatott élelmiszercsomaghoz a varsói Magyar Nagykövetség és a Hungary Helps Ügynökség együttműködésének keretében. A segélyakció eredményeit a december 23-án tartott sajtótájékoztatón mutatták be, amelyen Prof. Waldemar Cisło atya (ACN), Kovács Orsolya, Magyarország varsói nagykövete, valamint Reina Charbel varsói libanoni nagykövet is részt vett.

Libanont jelenleg súlyos gazdasági válság sújtja, a bérek drasztikusan csökkentek, a munkanélküliség magas, az iskolákat pedig a bezárás fenyegeti. Cisło atya megköszönte Kovács Orsolya nagykövetnek, hogy Magyarország kész volt segítséget nyújtani. Továbbá kiemelte, hogy ,,a humanitárius segítségnyújtás terén Lengyelország sokat tanulhat Magyarországtól”. Reina Charbel varsói libanoni nagykövet köszönetét fejezte ki a sajtótájékoztatón a magyar-lengyel segélyakció megszervezéséért.

A Fundacja Przyjaciel Misji nevű szervezet a 3,000,000 forint értékű adományból elsősorban tartós élelmiszerrel könnyíti meg a libanoni gyermekek mindennapjait.

(Fotó: Hungary Helps)