ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

Azonnali segélyt biztosított a Hungary Helps Program és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a földrengés sújtotta Bosznia-Hercegovinának.

A Hungary Helps Program és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közösen 4 millió forint gyorssegéllyel támogatta a földrengés sújtotta Ljubinje térségét.
A halálos áldozattal is járó természeti katasztrófa többek között Mostar városában is jelentős károkat okozott.

A magyar segítségnyújtás az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben valósul meg, többek között segélycsomagokkal, amelyek „az infrastruktúra károsodása melletti élethez szükséges ellátási cikkeket tartalmaznak”.

A Hungary Helps Program indulása óta eltelt öt évben több mint félmillió válság sújtotta embernek nyújtott közvetlen segítséget. Programunk kiemelt kedvezményezettjei az üldözött keresztény közösségek tagjai, de segítséget nyújtunk a boszniaihoz hasonló természeti és emberi katasztrófák kárvallottjainak, így az ukrajnai háború áldozatainak is.

Bosznia-Hercegovinát péntek késő este 5,7-es erősségű földrengés rázta meg. A rengés epicentruma Ljubinje településtől 14 kilométerre volt északkeletre, fészke pedig 5 kilométeres mélységben. A földrengést Magyarországon is érezni lehetett.

 (Forrás: MTI)

Forrás: AFP/ 2020 Anadolu Agency