ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

2008 óta augusztus 19-én ünnepeljük a Humanitárius világnapot, melynek egyik fontos célja, hogy felhívja a figyelmet a világ aktuális humanitárius problémáira és kihívásaira. Jelenleg a koronavírus-járvány gazdasági következményei vannak katasztrofális hatással a nemzetközi humanitárius helyzetre, az ENSZ becslései szerint idén összesen mintegy 235 millió embernek lesz szüksége humanitárius segítségre.

Magyarország a Hungary Helps Program keretében, több mint 150 humanitárius és rehabilitációs projektjével, közel 50 országban, immáron negyedmillió szükséget szenvedő embernek tette lehetővé a szülőföldön maradást a migráció helyett.

A világszerte pusztító civilizációs és természeti válságokra, illetve az általuk táplált migrációs folyamatokra hazánk válasza a közvetlen és helyben történő humanitárius segítségnyújtás. A magyar erőfeszítések alapvetése, hogy lehetővé kell tenni a válság sújtotta közösségek szülőföldön való megmaradását és boldogulását, valamint a menekült és elvándorolt emberek méltóságteljes hazatérését. A magyar erőfeszítések kiemelt célja az, hogy a hitük miatt üldözött és kirekesztett keresztények szülőföldjükön maradva és közösségeiket megerősítve őrizhessék meg keresztény identitásukat, szellemi és épített örökségüket.

A Hungary Helps Program révén Magyarország hozzájárul az ENSZ Fenntartható Fejlődési Keretrendszerébe foglalt fenntartható fejlődési célok eléréséhez is.

Hungary Helps