ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

Magyarország a Hungary Helps Programon keresztül 22 aleppói keresztény család vállalkozásának újraindulását támogatta, amellyel hozzájárul az elüldözött családok hazatéréséhez és megmaradásához.

22 aleppói családi vállalkozás újraindítását tettük lehetővé

Hungary Helps

Szíriában a több mint kilenc éve zajló háborúban az infrastruktúra 40%-a elpusztult, a lakosság 86%-a szegénységbe süllyedt. AZ ENSZ becslése szerint 5,6 millió szír menekült el az országból és 6,7 millióan élnek belső menekültként az országban. Mintegy 2-2,5 millió gyermek nem jár iskolába, és hozzávetőlegesen 9,3 millió ember élelmezése bizonytalan. Súlyosbítja a helyzetet, hogy bár a kormányerők győzelmével az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elveszítette területiségét, az utóbbi időben újra terrorcselekményeket követ el. Ezen kívül egy másik terrorszervezet, a HTS is egyre aktívabban fenyegeti a keresztényeket. Mindennaposak a kitelepítések, az emberrablások.

Magyarország a Hungary Helps Programmal aktívan támogatja az elüldözött keresztény családok hazatérését és szülőföldön boldogulását. A keresztény családi vállalkozásokat támogató, szíriai Christian Hope Center partnerszervezeten keresztül 22 aleppói családi vállalkozás újraindítását tettük lehetővé, hozzájárulva ezen családok megélhetéséhez és a közösségek megerősítéséhez.

Égető szükség van az ilyen, helyben maradást lehetővé tevő gazdasági segítségre, ugyanis a koronavírus-járvány által okozott egészségügyi és gazdasági katasztrófa, az elapadó nemzetközi segélyek és az év első felében bezuhanó olajárak tovább fokozzák az elvándorlási kényszert. A magyar támogatás az egyre erősödő, Európára nehezedő és egészségügyi kockázatokat is magában hordozó migrációs nyomás mérsékléséhez is hozzájárul.