ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

A hazájukban kisebbségben élő keresztény közösségek számára a világ számos pontján a szülőföldön való boldogulás érdekében elengedhetetlen az, hogy a fiatal nemzedékek megfelelő felsőfokú oktatásban részesüljenek. Ennek érdekében Magyarország 2017-ben ösztöndíjprogramot indított számukra. Az Ösztöndíjprogram Keresztény Fiataloknak (ÖKF) szerves része a Hungary Helps magyarországi humanitárius programnak.

 

Ösztöndíjas tanévnyitó 2019

Hungary Helps

A program célja, hogy lehetőséget biztosítson felsőfokú tanulmányok folytatására magyarországi képzési helyeken olyan, a világ válságrégióiban élő keresztény fiatalok számára, akik hazájukban terrorfenyegetettségnek, humanitárius válságnak vagy vallási üldöztetésnek vannak kitéve, ami miatt kiszorultak a továbbtanulás lehetőségéből.

A projekt keretében az idei félévben több mint 170 fiatal tanulhatott magyar felsőoktatási intézményekben. A hallgatók a magyarországi egyetemeken megszerzett tudásukkal, hazájukba visszatérve jelentős szerepet játszhatnak közösségeik fejlesztésében és megerősítésében. A diploma megszerzése hozzájárul a visszatérő szakemberek társadalmi megbecsültségének növekedéséhez is.

„Végtelenül hálás vagyok Magyarországnak, hogy segítő kezet nyújtott nekünk, üldözött keresztényeknek.” – nyilatkozta az idén végzős, pakisztáni ÖKF hallgató.

Az ösztöndíjprogram egyik sikertörténete a Debreceni Egyetem szociális egészségügyi szakon diplomát szerzett iraki ösztöndíjas története, aki hazájába visszatérve egy menekültek hazatérését elősegítő szerveznél helyezkedett el. Ugyancsak a Debreceni Egyetemen, szociális munkás szakon végzett az a nigériai ösztöndíjas, aki jelenleg az Enugu Állami Egyetemen dolgozik hazájában, mint USAID és UNICEF kapcsolattartó. A tehetséges fiatal egy helyi szervezetet is alapított, amely közösségfejlesztéssel és különböző hátrányos helyzetű csoportok támogatásával foglalkozik.