ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

Több mint 700 000 mianmari rohingya muszlim menekült Bangladesbe 2017 óta, és a humanitárius válsághelyzet azóta sem ért véget. Cox’s Bazar település vonzáskörzetében egy óriási tábort létesítettek számukra, ahol jelenleg 745 000 menekült él.

Magyarország a Hungary Helps Program keretében támogatta a szükséget szenvedő rohingya menekült közösség életkörülményeinek javítását, valamint a Bangladesben vallási és etnikai kisebbségnek számító adivasi keresztények megmaradását.

Magyarország támogatja az egészségügyi alapellátást a Cox’s Bazar körzet menekülttáborában, Bangladesben

Hungary Helps

Banglades a világ egyik legsűrűbben lakott országa: mérete Magyarország másfélszerese, lakossága azonban több mint 164 millió fős. Bár az utóbbi évtizedben csökkent az országban tapasztalható szegénység, így is körülbelül 40 millió bangladesi élelmiszer-hozzáférése bizonytalan napjainkban. A természeti katasztrófák – pusztító ciklonok, földrengések – gyakorisága és intenzitása az előrejelzések szerint az elkövetkező években növekedni fog, a tiszta ivóvízhez való hozzáférés pedig egyre nehezebben biztosított az országban.

Mindezek mellett a vallási és etnikai feszültségektől terhelt dél-ázsiai térségben komoly kihívásokat okoz a menekültellátás kérdése. 2017 augusztusa óta több mint 700 000 rohingya muszlim menekült Bangladesbe, ahol helyzetük bizonytalan maradt, ellátásuk nem megoldott és gyakran esnek áldozatául erőszakos bűncselekményeknek. Az idei felmérések szerint közel 900 000 menekült lakik a bangladesi kormány által kijelölt 34 táborban.

A fővárostól, Dakkától mintegy 400 kilométerre fekvő Cox’s Bazar település vonzáskörzetében létesített óriási menekülttáborban jelenleg körülbelül 745 000 rohingya menekült él, köztük több mint 400 000 gyermek. Magyarország a Hungary Helps Programon keresztül támogatta a menekülttábor életkörülményeinek javítását az ellátás színvonalának fejlesztésével. A magyar adomány orvostechnikai eszközök és gyógyszerek beszerzését, illetve várandós anyák és gyermekek élelmezésének biztosítását célozta. A menekülttáborokban élők támogatása, önálló boldogulásuk elősegítése továbbvándorlási szándékukat is csökkenti.

A magyar adomány a menekülttáborban élő gyermekek élelmezésének biztosítását is célozta

Hungary Helps

A muszlim többségű Bangladesben a vallási és etnikai kisebbségnek számító, őslakos adivasi törzshöz tartozó keresztények szociális ellátása egyházi szerepvállalás nélkül elképzelhetetlen. A dakkai katolikus egyház halmozottan hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget egy-egy közművesített, berendezett ház felépítésével az egyház tulajdonában lévő földterületen.

A magyar kormány a Dakkai Római Katolikus Főegyházmegyével együttműködve 20 rászoruló család számára tette lehetővé a helyben maradást és a társadalmi reintegrációt azáltal, hogy a magyar adományból újabb lakóházak épülhettek fel.

A magyar adományból lakóházak épülhettek fel 20 rászoruló adivasi keresztény család számára

Hungary Helps

A Hungary Helps Program támogatja a Cox’s Bazar menekülttáborban élő rászorulók életkörülményeinek javítását

Hungary Helps