ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

A magyar kormány támogatása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Iszlám Állam által lerombolt karakosi Szeplőtelen fogantatás temploma újjáépülhetett, jelentette ki József Ignác Júnán szír katolikus pátriárka a Ferenc pápa látogatása alkalmából, az újjáépült templomban tartott beszédében.

A katolikus egyházfő négynapos iraki látogatása során – több iraki nagyváros mellett – Karakost is felkereste, hogy személyesen találkozhasson a helyi keresztény közösség tagjaival, akik az elmúlt évek fegyveres konfliktusai következtében súlyos üldöztetést voltak kénytelenek átélni.

Magyarország a Hungary Helps Program keretében jelentős támogatást nyújt az üldözött keresztény közösségeknek világszerte. Irakban számos humanitárius és újjáépítési projekt valósult meg 2017 óta magyar támogatásból, mely lehetővé tette a helyi keresztény közösségek megmaradását.

A Hungary Helps Program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni. Ennek eredményeként az elmúlt közel négy évben mintegy 100 ezer válságövezetben élő ember számára tettük lehetővé a szülőföldön való megmaradást, vagy az oda történő visszatérés lehetőségét.