ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

Magyarország Kormánya elkötelezett a biztonsági és járványügyi fenyegetést egyaránt jelentő migráció megelőzése és a humanitárius válságok enyhítése tekintetében. Ezért is támogat a Hungary Helps Programon keresztül nigériai, kenyai, etiópiai és mozambiki közösségeket, lehetővé téve a válságövezetben élő emberek szülőföldön való megmaradását.

A magyar segítségnyújtás keretében Nigériában egy új középiskola épül belső menekült fiatalok számára. Kenyában egy nyomortelepen élő családok társadalmi visszailleszkedését előmozdító program indul. Etiópiában oktatási, vízgazdálkodási és mezőgazdasági projekteket támogat a Hungary Helps Program, Mozambikban pedig több ezer belső menekült megsegítését teszik lehetővé a kelet-afrikai országban induló támogatási projektek. Utóbbiak keretében két iskolát, egy alapellátási központot és mintegy háromszáz könnyűszerkezetes lakóházat építenek fel, valamint az élelmiszerválság megelőzése céljából vetőmagcsomagot is kiosztanak a fegyveres terrorcselekmények elől az országon belül menedéket keresők számára. A Hungary Helps Program ezen afrikai projektjei összesen 1,2 millió euró támogatásból valósulnak meg.

A Hungary Helps Program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni. Ennek eredményeként az elmúlt közel négy évben mintegy 100 ezer válságövezetben élő ember számára tettük lehetővé a szülőföldön való megmaradást, vagy az oda történő visszatérés lehetőségét.