ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

Magyarország Kormánya a Hungary Helps Programon keretében humanitárius segéllyel támogatja a Fülöp-szigeteket, a Goni szupertájfun által keletkezett károk enyhítése érdekében.

A természeti katasztrófa több tucat halálos áldozatot követelt, 390 000 embert kellett kitelepíteni, 44 000 lakóépület sérült meg, több ezer család otthona teljesen megsemmisült, és több mint 150 településen máig nincs áramellátás.

A Hungary Helps Program alapvetése, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni. Ezért a magyar kormány a károsultaknak 7,5 millió forint értékben nyújtott támogatást, melynek eljuttatásában a katasztrófa által leginkább sújtott területeken aktív Caritas Manila működött közre.

A magyar segítségnyújtás enyhíti a szupertájfun közvetlen következményeit és előmozdítja a hosszú távú hatások hatékony kezelését, valamint hozzájárul a természeti katasztrófa nyomán potenciálisan megerősödő, és a járványhelyzet miatt egészségügyi fenyegetést is jelentő migráció megelőzéséhez.

(Miniszterelnökség)