ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a francia fővárosba látogatott, hogy új partnereket nyerjen meg a vallásszabadság előmozdítása érdekében tett magyar erőfeszítésekhez.

Azbej Tristan államtitkárt hivatalában fogadta Christophe Peaucelle, a francia külügyminisztérium vallásügyi tanácsadója. A megbeszélésen Azbej Tristan államtitkár bemutatta francia partnerének a Hungary Helps Programot, melynek alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni. A találkozón szó esett még a vallásszabadság globális védelmének szükségességéről, és egy közös közel-keleti oktatási program lehetőségéről.

A kormányzati találkozó mellett Azbej Tristan keresztény segélyszervezetek vezetőivel, Benjamin Blancharddal, az SOS Chrétiens d’Orient főigazgatójával, Pascal Gollnisch-sal, a L’Oeuvre d’Orient főigazgatójával, valamint Jean Maherrel, a Coordination des Chrétiens d’Orient en Danger (CHREDO) társalapítójával is megbeszéléseket folytatott. A bajbajutott közösségek megsegítése érdekében közös humanitárius és önkéntes programokat célzó együttműködésekről is egyeztettek.

Azbej Tristan a párizsi látogatása zárásaként ellátogatott a 2019 áprilisában leégett Notre Dame katedrálishoz.