ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

A terrortámadás túlélői

Hungary Helps

Mély megrendüléssel és fájdalommal értesültünk a Burkina Fasóban történt iszlamista keresztényellenes terrortámadásról, melynek során 24 ártatlan embert, köztük egy lelkipásztort gyilkoltak meg dzsihadista fegyveresek egy templomban.

Magyarország Kormánya a leghatározottabban elítéli ezt a barbár cselekedetet, az áldozatok hozzátartozóit együttérzésünkről biztosítjuk.

Aggodalommal figyeljük, hogy a nyugat-afrikai országban egyre nagyobb méreteket ölt a keresztények üldözése, mint ahogy arról tavaly decemberben egy Azbej Tristan államtitkár vezette magyar kormányzati delegáció a helyszínen is megbizonyosodott.

A magyar kormány felismerte azt a tényt, hogy a világ legüldözöttebb vallása a kereszténység, tavalyhoz képest 15 millióval több, 260 millió keresztény szenved üldöztetést a hite miatt. Ezért hoztuk létre a világon elsőként 2016-ban az üldözött keresztények megsegítéséért felelős kormányzati egységet, amellyel 3 év alatt 70 ezer bajbajutott szülőföldön maradását vagy otthonába való visszatérését tettük lehetővé a Hungary Helps Programon keresztül.

Továbbra is kiállunk a Burkina Faso-i üldözött keresztény közösségek mellett. Alapvetésünk ugyanis, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajt idehozni. Ennek jegyében nem hagyjuk magukra őket, és tovább keressük annak módját, hogy a leghatékonyabban segítsünk a bajbajutottakon.