ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

Az újonnan létrejött testület a Hungary Helps Program keretében zajló projektek megvalósításáért felelős ügynökség nemzetközi kapcsolatrendszerét hivatott elmélyíteni.

 

A Hungary Helps Program egyre növekvő nemzetközi ismertsége, és az ebben rejlő lehetőségek hatékonyabb kihasználása érdekében 2020. január 28-án megalakult a Hungary Helps Ügynökség Nemzetközi Tanácsadói Testülete.

A testület tagjai a szaktudásukra és a széleskörű nemzetközi tapasztalataikra alapozva tanácsokkal segítik a Hungary Helps Ügynökséget, a Hungary Helps Program keretében megvalósuló projektek végrehajtása és ezek eredményeinek értékelése terén, illetve támogatást nyújt a hazai és nemzetközi intézményi kapcsolatok fejlesztésében is.

A Nemzetközi Tanácsadó Testület nemzetközileg elismert szakemberekből, a humanitárius segítségnyújtás területén kiemelkedő eredményt elérő szaktekintélyekből áll, akik segítségével hatékony együttműködés alakulhat ki világszínvonalú egyetemekkel, nagyvállalatokkal, valamint az üzleti élet vezetőivel. A rendszeresen ülésező Nemzetközi Tanácsadó Testület tagjai a szervezet megalakulásakor: Habsburg György, utazó nagykövet, Michael Horowitz, a washingtoni Hudson Intézet igazgatója, Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke, Márki Gábor, a Hungary Helps Ügynökség jelenlegi vezérigazgatója, Martin Dale András, a Siemens Zrt. Elnök-vezérigazgatója, Prof. Dr. Ulrich Schlie, az Universität Bonn Henry Kissinger Tanszékének kijelölt professzora, volt minisztériumi igazgató, történész és Tore Svenning, a Nemzetközi Vöröskereszt volt tisztviselője.