ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

A koppenhágai Democracy Summit 2019 diplomáciai találkozón résztvevő döntéshozóknak tartott előadást a magyar kormány humanitárius politikájáról Márki Gábor, a Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatója.

A segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni, ez a magyar kormány nemzetközi fejlesztési és humanitárius erőfeszítéseit összefogó Hungary Helps Program alapelve. Magyarország a nagy segélyszervezetekkel ellentétben nem működési és adminisztrációs költségekre fordítja a humanitárius segítségnyújtásra szánt összegeket, hanem azt közvetlenül a bajba jutottak számára adományozza – hangsúlyozta a magyar modell egyik legmarkánsabb sajátosságát az Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatója.

Márki Gábor előadásában rámutatott, hogy a válságövezetekben élő bajba jutottak számára történő közvetlen magyar segítségnyújtásnak köszönhetően az elmúlt másfél évben 35 ezer ember választotta a helyben maradást a migráció helyett.

A panelbeszélgetést – amelyen az újjáépítésben érdekelt gazdasági szereplők és kutatóintézetek vettek részt – amerikai és nyugat-európai politikai döntéshozók, valamint globális nagyvállalatok képviselői is figyelemmel kísérték.

(Miniszterelnökség)