ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

A magyar kormány 9 millió forint gyorssegélyt ajánl fel a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek súlyosan sérült túlélőinek és az árván maradt gyerekeknek.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán közölte: ezt követően megvizsgálják a további, nagyobb léptékű segítségnyújtás lehetőségét.

Az államtitkár szólt arról is: a több mint 290 halálos áldozatot követelő terrortámadások után az első feladat az, hogy együttérzésről biztosítsák az áldozatokat. Megjegyezte: azonban volt, aki megpróbálta elhallgatni, hogy „ez keresztény- és nyugatellenes támadás volt”.

Szerinte jelenleg a világon a legüldözöttebb vallás a kereszténység. A keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel, mégsem ezzel foglalkoznak a nagy nemzetközi szervezetek és a nyugati kormányok – mondta. Hozzáfűzte: a magyar kormány ezért indította el 2016-ban a Hungary Helps programot, amelynek fontos része az üldözött keresztények megsegítése.

„Keleten felrobbantják a templomokat, nyugaton bezárják őket” – fogalmazott Azbej Tristan. Rámutatott: keresztényüldözésről még nem lehet beszélni nyugaton, de „egyre súlyosabb keresztényellenességről” igen, és a kormány ezt elutasítja.

Megerősítette: céljuk az üldözött keresztény közösség megóvása, ami a keresztényellenes politikának „szemet szúr”. Másik fontos programpontjuk, hogy a migrációt helyben, humanitárius segítségnyújtással előzzék meg, ez pedig a bevándorláspárti erőknek nem tetszik, ezért támadják a magyar kormányt.

(MTI)