ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

A Hungary Helps Program vezetése

A Hungary Helps Program a Magyar Kormány teljes körű humanitárius és nemzetközi fejlesztési tevékenységét felöleli. A Hungary Helps programról szóló, 2018. évi CXX. törvény alapján a keretprogram magában foglalja a nemzetközi fejlesztési együttműködésről és nemzetközi segítségnyújtásról szóló 2014. évi XV. törvényben meghatározott tevékenységeket, valamint az adományok nyújtását a legkiszolgáltatottabb közösségek számára.

A világon egyedülálló kezdeményezésként a Kormány 2016-ban hozta létre az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkárságot, amely 2018-ban az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársággá alakult azzal a céllal, hogy az Államtitkárság tevékenységét széles körű humanitárius segélyekkel és fejlesztési programokkal bővítse ki.

Az Államtitkárság vezetője Azbej Tristan PhD, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára. A 2019 áprilisában alakult Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatója Kovács Péter.