ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

2024. május végén magyar és csádi miniszterek és állami tisztségviselők jelenlétében indította el első tanfolyamait a Hungary Helps Ügynökség és stratégiai partnere, a Baptista Szeretetszolgálat. A tantermi képzések indítása nagy lépés a világ egyik legszegényebb államában, ahol a lakosság mindennapi kihívásait a több millió országba érkező menekült helyzete is súlyosbítja.

Az előzetes helyszínkeresés és a döntés után mindössze egy hete maradt a két szervezetnek, hogy két régi, elhanyagolt tantermet új életre keltsen, egy n’djamenai művelődési házban. Ezzel párhuzamosan elkezdődött az oktatók felkutatása és a hallgatók toborzása is. Bár ezek viszonylag gyorsan zajlottak, a szervezők közül senki sem gondolta volna, milyen nehéz lesz 10 egyforma asztalt, 20 egyforma széket vagy 40 négyzetméternyi járólapot beszerezni.

Ez a beszámoló is jó példája annak, hogy egy jó cél érdekében sok, egymástól különböző ember – magyar és csádi, nő és férfi, keresztény és muzulmán – hogyan fog össze. Fúrnak, faragnak, kertészkednek és szögelnek akár hajnalban vagy áramszünet idején, a mobiltelefonok fényénél is.