ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

Az Európai Bizottság a Humanitárius Segítségnyújtási Önkéntesség Minőségi Tanúsítvánnyal tüntette ki a Hungary Helps Ügynökséget 2023 márciusában.

A humanitárius segítségnyújtással kapcsolatos önkéntes tevékenységre vonatkozó minőségi védjegy tanúsítja, hogy a Hungary Helps Ügynökség képes magas színvonalú szolidaritási tevékenységeket végezni az Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Hadtest elveivel, célkitűzéseivel és követelményeivel összhangban. A minőségi tanúsítvány lehetővé teszi a Hungary Helps Ügynökség számára, hogy más minősített szervezetekkel közösen humanitárius önkéntes projektet valósítson meg az Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Hadtest keretében.

Az Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Hadtest keretében végrehajtott projektek célja az emberi szenvedés megelőzése és enyhítése, az emberi méltóság megőrzése, valamint a harmadik országokban élő sebezhető vagy katasztrófa sújtotta közösségek kapacitásának és ellenálló képességének megerősítése. Ez a fellépés lehetőséget biztosít a 18 és 35 év közötti fiatalok számára, hogy szerepet vállaljanak a társadalomban rövid vagy hosszú távú önkéntes tevékenységek révén, amelyek célja a rászorulók életkörülményeinek javítása. E projekteknek összhangban kell lenniük a humanitárius segítségnyújtásra vonatkozó elvekkel, azaz az emberiesség, semlegesség, pártatlanság és függetlenség elvével, valamint a „ne árts” elvvel.