ADOMÁNYOZÁS

  • A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítése
  • Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítése
  • A Hungary Helps Program tevékenységének támogatása

Második alkalommal rendez a kormány nemzetközi konferenciát a keresztényüldözésről idén ősszel Budapesten vezető politikusok, egyházi elöljárók és a humanitárius segítségnyújtás területén meghatározó szakemberek részvételével. A cél a döntéshozók tájékoztatása a létükben veszélyeztetett keresztény közösségek helyzetének javításáról, valamint a magyar kormány Hungary Helps Programjának tapasztalataira épülő nemzetközi összefogás kialakítása, a világ legüldözöttebb vallási csoportjának megsegítéséért.

A II. Nemzetközi Konferencia a Keresztényüldözésről című rendezvény szervezésével a magyar kormány egy széleskörű nemzetközi platformot kíván létrehozni a keresztényüldözéssel szembeni globális fellépés érdekében. Ennek indoka, hogy a legfrissebb adatok szerint évente mintegy 245 millió ember szenved üldöztetést azért, mert Krisztus követőjének vallja magát. 2018-ban 4150-nél is több keresztényt gyilkoltak meg hitéért.

Magyarország éppen ezért a világon elsőként emelte kormányzati szintre az üldözött keresztények megsegítésének ügyét. A 2017-ben e célból létrehozott Hungary Helps Programmal egy egyedülálló megközelítésű humanitárius modellt hozott létre. A nemzetközi konferencia céljai között szerepel, hogy a Hungary Helps Program bemutatása mellett, megerősítse hazánk vezető szerepét a keresztényüldözés elleni küzdelem terén. Magyarország ez irányú erőfeszítéseit elismerés övezi diplomáciai körökben. Orbán Viktor miniszterelnök washingtoni látogatása alkalmával az őt vendégül látó amerikai elnök, Donald Trump külön méltatta a magyar kormány üldözött keresztények érdekében végzett politikáját.

(Miniszterelnökség)